2018 Web Tasarım Trendleri

by
  1. Mobil uyumlu tasarımı tercih edin

Dünya çapındaki web trafiğinin yarısından daha fazlasının mobil kullanıcılar tarafından oluşturulduğunu daha önceki haberlerimizde söylemiştik. Şu anki mobil kullanıcıların çoğunun daha önceden düzenli olarak masaüstü bilgisayarlardan trafik oluşturduğunu da hesaba katmak lazım. Yani şu anki kullanıcıların çoğu bir değişim yaşadı. Fakat yeni nesil artık trafiğini direkt olarak mobil cihazlardan üretiyor, yani hiçbir değişime gerek duymadan ana web erişim cihazlarını mobil cihazlar olarak tercih edecekler. Bu da mobil cihazlar üzerinden erişim oranının zamanla daha da artacağını gösteriyor. Ayrıca mobil cihazlar iş hayatı için daha pratik ve uygundur. Bu sebeplerden dolayı da geliştiriciler ve arama motorları da artık önceliklerini mobil cihazlara veriyor.

Mobil cihazlar yakın zamanda arama sıralamalarında daha da kritik roller oynayacak. 2016 yılından beri Google sıralama yaparken öncelikli olarak mobile-first indexleme yapıyor.Mobile-first indexleme ile mobil cihazlar için uygun olan web siteleri arama sonuçlarında öncelik kazanıyor. Bu indexleme işlemlerinin 2018 yılında tamamen noktalanması planlanmış olsa da şimdilik biraz daha zaman alacak gibi duruyor.

Bu yüzden, Google indexleme işlemini henüz tamamlamamışken arama sonuçları sayfalarındaki (SERP) rekabet gücünüzü korumak için web sitenizi mobil uyumlu hale getirmeniz iyi bir fikir olacaktır. Hemen şimdi başlamak için kullanabileceğiniz en iyi yol WordPress web sitenize Google AMP özelliğini eklemektir. Hızlandırılmış Mobil Sayfalar olarak da bilinen AMP, yavaş yüklenen web sitelerinin mobil kullanıcıların taleplerini karşılarken daha hızlı yüklenmesini sağlayan sürümlerini oluşturma işlemidir.

  1. Daha uygun görüntüler ve videolar ekleyin

Web kullanıcıları videoları oldukça seviyor, öyle ki ziyaretçiler YouTube’da günde 1 milyar saatlik video izliyor. Kullanıcılar bunun yanında ayrıca ziyaret ettikleri web sitelerinin anında yüklenmesini de isterler. Bu da videolarınızın hızlı bir şekilde yüklenmesi gerektiği ve görüntülerinizin de kaliteli olduğu kadar küçük boyutlu olması gerektiği anlamına geliyor. Hareketsiz görüntüler için hala PNG dosyalarını kullanıyorsanız, yavaş yavaş SVG’lere geçiş yapma zamanınız gelmiştir. (SVG – Scalable Vector Graphics)

SVG’ler web grafikleri için tercih edilen formattır, çünkü SVG’ler piksel olmadan ölçeklenir ve her sayfaya kodlanırlar.SVG’lerin asıl olayı sayfa yüklenmelerinin yavaşlamasını önlemektir. SVG’leri manuel olarak kullanmak biraz teknik bilgi gerektiriyor, fakat bu işlemi basitleştirmek adına WordPress için var olan SVG eklentileri de mevcut.

Bu ücretsiz seçeneklerden en popüler olanlarından biri SVG Support. SVG Support eklentisi ile resim kitaplığınıza dosyalar yükleyebilir ya da herhangi bir SVG’yi kodunuza yerleştirebilirsiniz. Ayrıca kendi SVG’lerinizi üretmek için Adobe Illustrator’ kullanabilirsiniz.

  1. Okunması kolay ve büyük yazı tipleri kullanın

En hızlı yüklenen, en mobil-uyumlu web sitelerin bile sayfalarında olan şeyler düzgün görüntülenmiyorsa ziyaretçi kaybı kaçınılmazdır. Ziyaretçilerin web sitenizi kendi telefonlarından okumaya çalıştıklarını düşünürsek kullanacağınız büyük yazı tipleri sizin yararınıza olacaktır. Çünkü belki güneşten dolayı, belki de gözlüklerini yanlarına almadıkları için küçük yazıları göremeyebilirler.

Headerlarınızın ve önemli bilgilerinizin büyütürken nasıl göründüğünü ana metniniz ile birlikte önceden kontrol edin. Olması gerekenden küçük ise ve ekranda kolaylıkla okunmuyorsa daha uygun şekilde değiştirin.

  1. Bir progressive web app oluşturun

Mümkün olan en mobil uyumlu kullanıcı deneyimini kendi uygulamanızı geliştirmeden yaratmak istiyorsanız bir progressive web app(PWA) oluşturmayı düşünün. PWA’lar en basit anlatımıyla uygulamaymış gibi davranan web siteleri olarak tanımlanabilir. PWA’lar hızlı bir şekilde yüklenirler, ayrıca çevrimiçi ve çevrimdışı olarak çalışabilir, kolaylıkla kaydırılabilir, push ayarlarını destekleyebilir ve ekrana sabitlenebilirler.

Google bu konuda size yardımcı olabilmek için Magento PWA Studio aracını sunuyor. Eğer bunu yapabilecek teknik bilginiz yoksa, WordPress web siteniz için bir PWA eklentisi kurabilirsiniz.

  1. Her zaman aktif olan müşteri desteği için bir chatbot kullanın

Yapay zekanın belki de en popüler ürünü; chatbotlar. Forbes ve Business Insider gibi dev şirketlerin de 2018 yılında chatbotları kullanmaları bekleniyor. Ama neden?

Doğru kullanıldığı zaman chatbotlar; alışveriş yapan ya da yapacak olan müşterilerinizin sitenizde kalmasını sağlayabilir, müşterileriniz ve sizin için büyük zaman tasarrufları sağlayabilir ve sizi canlı destek hizmetinden kurtarabilir.Chatbotlar, sorulara cevap bulabilmek için anahtar kelimeleri kullanır. Bu sayede ürün, nakliye ya da sıkça sorulan sorularla ilgili hizmet sunarlar. Böylelikle müşteri temsilcileriniz ya da siz diğer sorunları çözmek için zaman ayırabilirsiniz. Chatbotlar henüz müşteri temsilcilerinin yerini tutamıyor, bu yüzden cevaplayamadıkları bir soru olduğu zaman müşteri temsilcileriniz kolaylıkla ulaşılabilir olmalıdır.

 

You may also like

Genel

İnternet Hızını Artırmakla İlgili Yanlış Bilinenler

1. Önbelleği Temizlemek İnterneti Hızlandırmıyor Yaygın olarak konuşulan internet hızlandırma yöntemlerinden biri olan önbellek temizleme işlemi, internet hızını artırmıyor. Geçici internet dosyaları, çerezler, web sitesi verileri, form doldurma bilgileri, tarama geçmişi vb. şeyleri temizlemek faydalı olabilir,...
Genel , Güncel

Meta Açıklaması Nedir? SEO İçin Neden Önemlidir?

Meta açıklamaları, web sayfalarının kısa özetleri olarak tanımlanabilir. Genellikle arama motoru sonuç sayfalarında(SERP) yer alan mavi tıklanabilir linklerin hemen altında görünürler. meta açıklama kod örneği de şöyledir: <head> <meta name=”description” content=”Bu bir meta açıklama...