81000314, 81000377, 81000378 Hata Kodu Çözümleri

by

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz;

Bu iletilerden birini alırsanız, kişi listeniz kullanılamıyordur. Windows Live Messenger hizmeti teknik sorunlar yaşıyor olabilir. Oturumunuzu kapatın. Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.

İlgili konular;

1. Bağlantı sorunlarını giderme
Windows Live Messenger oturumu açarken sorun yaşıyorsanız, sorunu düzeltmek için aşağıdaki sorun giderme tekniklerinden herhangi birini deneyin:
Messenger bağlantı ayarlarınızı denetleyin:
Messenger oturumu açamazsanız, Messenger’daki bağlantı ayarları (Internet bağlantınızla ilişkili ayarlar.) Windows Live ID veya .NET Messenger Hizmeti hizmetine bağlanmanızı önlüyor olabilir.

  1. Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler‘i tıklatın.
  2. Bağlantı‘nın altında Gelişmiş Ayarlar‘ı tıklatın.
  3. Ayarlar iletişim kutusundaki HTTP bölümünde Sına seçeneğini tıklatın. Test sonuçları Bağlantı Sınayıcı iletişim kutusunda göründüğünde Tamam‘ı tıklatın.
  4. Tamam‘ı ve tekrar Tamam‘ı tıklatın.
  5. Sınama sonuçlarını kullanarak hangi ayarların bağlantı sorununa neden olduğunu belirleyin.

Internet bağlantı ayarlarınızı denetleyin:
Başka bir web sitesini ziyaret ederek Internet’e bağlı olduğunuzu doğrulayın. Web sitesi açılmazsa, Internet’e bağlanma konusunda yardım almak için ISS (Internet servis sağlayıcısı. Internet’e erişim sağlayan şirket.) ile bağlantı kurun. Dana önce bir çevirmeli ağ üzerinden bağlanıyorduysanız, Internet bağlantı ayarlarınızı denetleyin.

  1. Internet Explorer programını başlatın.
  2. Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.
  3. Bağlantılar sekmesini tıklatın.
  4. Ağ bağlantısı yoksa bağlantı numarası çevir‘i tıklatın.

Windows Live Messenger Proxy ayarlarını temizleyin:

  1. Messenger programını başlatın.
  2. Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler‘i tıklatın.
  3. Bağlantı‘nın altında Gelişmiş Ayarlar‘ı tıklatın.
  4. SOCKS altındaki girişleri silin
  5. Tamam‘ı ve tekrar Tamam‘ı tıklatın.

Windows Internet Explorer Proxy ayarlarını belirleyin:

  1. Internet Explorer programını başlatın.
  2. Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.
  3. Bağlantılar sekmesinde LAN Ayarları öğesini tıklatın.
  4. Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu temizleyin.
  5. Tamam‘ı ve tekrar Tamam‘ı tıklatın.

Notlar

  • Bilgisayarınızda ilk defa oturum açıyorsanız, hiçbir kişi listelenmeyebilir ancak yine de anlık ileti gönderebilirsiniz.
  • Kişi eklerseniz, hesabınıza başka bir bilgisayardan erişin; kişi söz konusu bilgisayarda görünmeyebilir ancak yine de anlık ileti gönderebilirsiniz.
  • Güvenlik duvarınızın veya donanımınızın Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart.) desteği yoksa, giden 1863 bağlantı noktasını el ile etkinleştirmek bazı Microsoft .NET Messenger Hizmeti sunucularıyla doğrudan bağlantı kurmaya yardımcı olabilir.

 

 

You may also like

Plesk Panel , Server , Windows

Global.asax routing problemi

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz Localinizde çalışan global.asax dosyanız , sunucu üzerinde çalışmayabilir. Bunun çözümü için aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz. IIS i açıyoruz. Web sitesinin özelliklerine giriyoruz. Home Directory bölümünden Configuration butonuna tıklıyoruz. Mapping tabından .aspx i...
Ekonomikhost Bilgi Merkezi , Kontrol Paneli , Plesk Panel , Plesk Panel , Server , VDS , Windows , Windows Sunucu Yönetimi

Plesk admin şifresi nasıl değiştirilir? Unutulan Plesk admin şifresini geri getirme yöntemi

Merhaba Ddeğerli Müşterilerimiz ; Plesk Panelde admin şifresini unuttuysanız üzülmeyin. Herşeyin çaresi var tabiki. Öncelikle sunucunuza bağlanıyorsunuz ve plesk in kurulu olduğu dizinde şifrenizi sıfırlamanıza yarayan bir exe uzantılı programcık yer alıyor. Bu sayede...