Error: DNSZone::Table::select() failed: no such row in the table

by

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz

Lanet plesk ve sorunlarından gına gelmiştir hepinize 🙂
Error: DNSZone::Table::select() failed: no such row in the table” gibi gibi ilginç zırvalar .

Meşhur plesk in dns sorunu domain sildiniz dns zone hatası verdi . domaini tekrar eklediniz dns kaydını oluşturmadı . Sorun değil bu makale hepinizin işini görecek ve sorununuzu çözecektir.

Şimdi sırasıyla yapmanız gereken şunlar .
VPS sunucularda C:\Parallels\Plesk\dns\var klasörü altında domaine ait DNS zone kaydının olup olmadığı kontrol edilir. Normal sunucularda ise C:\Program Files\Plesk\dns\var klasöründen bu dosyalara ulaşabilirsiniz. Eğer kayıt yoksa mevcut bir DNS zone kopyalanarak, hata veren domain adına göre değiştirilir. Örneğin, ekonomikhost.net isimli alan adının dns kaydı otomatik oluşmamış ve C:\Parallels\Plesk\dns\var klasörü altında ekonomikhost.net isimli bir dns zone bulunmuyor.

Bu durumda ekonomikhost.net adında bir dns zone dosyası oluşturuyoruz. Eğer mevcut bir domaine ait dns zone dosyası kopyalandıysa dosya açılarak içindeki domain adları ekonomikhost.net olarak değiştirilir. Plesk üzerinden domaine verilmiş IP adresi de kontrol edilerek dosya kaydedilir ve kapatılır. Artık ekonomikhost.net isimli domain adına ait bir DNS zone dosyası elle oluşturmuş durumdayız.

Daha sonra C:\Parallels\Plesk\dns\etc klasörü altındaki named.conf isimli dosyayı açıyoruz ve içerisine aşağıdaki şekilde yeni bir kayıt ekliyoruz.
—————————————–
zone “ekonomikhost.net” {
type master;
file “C:\Parallels\Plesk\dns\var\ekonomikhost.net”;
allow-transfer {
common-allow-transfer;
8.8.8.8;
};
};
—————————————–

Yukarıdaki bölümde değiştirilecek yerler kalın yazı ile belirtilmiştir.

8.8.8.8 IP adresi bölümüne bu domaine Plesk’ten hangi ip adresi atandıysa bunu vermemiz gerekiyor. Daha sonra DNS Server restart edilir ve domainin resolve olup olmadığı kontrol edilir.

Yardımcı olması dileğiyle…

You may also like

Direct Admin , Ekonomikhost Bilgi Merkezi , FreeBSD , Güncel , Joomla , Linux , Lx Admin Panel , Proxmox , Server , VDS , VPS , Web Hosting , WHM / Cpanel , Windows

Güncel WordPress açıklarının giderilmesi – 2012

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz Son zamanlarda wordpress sitelerin nasıl hacklendiği ve başa bela olan bir sorun hale getirdiğini söylemeye gerek yok sanırım.İşte tam bu noktada neler yapılabilir bu sorunları nasıl en aza indirgeyebiliriz sorularına aşağıda...
Windows

Netstat ile Açık Portları listelemek

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz ; Bilgisayarınızda hangi portlar açık , bunu görebilmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz. C:\Users\ayhanarda>netstat -an |find /i “listening” Hangi portların o anda kullanıldığını görmek için , C:\Users\ayhanarda>netstat -an |find /i “established” Process...