Google Adwords Nedir?

by

Siteniz için Adwords reklamı verirseniz, sitenize bu reklamlarla ilgili ziyaretçi gelirse bu şekilde ödeme yaparsanız. Yani Google Adwords sizin sitenize her gönderdiği ziyaretçi başına ücret almaktadır. Sadece reklamınızın ziyaretçi tarafından arama motorunda gözükmesi size herhangi bir maliyet getirmez.

Google Adwords ilk çıktığı zamanlarda küçük çaplı işletmelerin reklamını yapmak üzere oluşturulmuştur, fakat daha sonraları büyüyüp daha geniş kitlelere hitap etmeye başlamıştır. Adwords’e reklam vermek için sabit bir bütçe gerekmez. Çok küçük 10-15 TL gibi ücretlerle reklam verebileceğiniz gibi, yüksek meblağlarda da reklam oluşturabilirsiniz. Burada bütçe yönetimi tamamen sizin seçiminize bağlıdır. Adwords reklamları istediğiniz gün ve saatlerde yayınlayabilir, yayınlanmasını istemediğiniz zamanlarda ise pasif hale getirebilirsiniz. Her site sahibi Google Adwords ile kısa süreler içerisinde reklamını oluşturup, anahtar kelimelerini belirleyip reklam vermeye başlayabilir.

Google Adwords’te reklamlarınızın geri dönüşünden en iyi şekilde faydalanmak için reklamlarınızı en uygun şekilde oluşturmalı ve zaman aralıklarını iyi belirlemelisiniz. Örneğin dondurma üretimi yapan bir işletme veya fabrika sahibi iseniz kış aylarında Google Adwords’e firmanızın reklamını vermek size umduğunuz oranda geri dönüşler sağlayamayabilir. Bu yüzden dondurmanın en fazla tüketildiği yaz aylarını değerlendirip ona göre reklamınızı yayınlatmalısınız.

You may also like

Genel , Web Hosting

Bulut Teknolojisi Nedir ?

Bulut teknolojisi, hangi alanlarda kullanılır ve ne gibi avantajları vardır bunlardan bahsedeceğim. Bilindiği üzere artık büyük dosya boyutlarıyla işlemler yapıyoruz, gerek çalışma ortamımızda gerekse normal hayatımızda birçok video, fotoğraf vb gibi birçok verimizi telefonumuzda tabletimizde,...
Genel , Güncel

HDD Disk ve SSD Disk Arasındaki Farklar Nelerdir?

En çok kullanılan ve karşılaştırılan HDD ve SSD Diskler arasındaki farkı hız, titreşim, enerji açısından değerlendirip sizlerle bu yazıda paylaşacağız. Öncelikle SSD Disklerden başlayalım.. SSD Diskler herhangi bir çelik disk barındırmadığından dolayıdır ki en azından fiziksel olarak baktığımızda flash...