Google İçin SSL Sertifikasının Önemi Nedir?

by
SSL Sertifikası Nedir?

SSL’in açılımı ‘Secure Socket Layer’ olarak bilinmektedir ve Türkçe’de karşılığı ‘Güvenli Soket Katmanı’ şeklindedir. SSL sertifikaları özellikle e-ticaret siteleri, çevrimiçi ödeme işlemlerinin uygulandığı web siteleri, webmail sistemleri gibi birçok alanda ihtiyaç duyulan bir şifreleme çözümüdür. Bu şifreleme kullanıcı ve sunucu arasında yapılmaktadır, böylece sayfalarda girdiğiniz şifre gibi önemli bilgilerinizin üçüncü kişiler tarafından ele geçirilmesi engellenmektedir.

Neden SSL Sertifikası Kullanmalısınız?

Google Chrome internet tarayıcılarının adres çubuğunda, Ocak 2017’den itibaren SSL sertifikası kullanılan web siteleri için yeşil renkli ‘Güvenli’ bilgisi yer almaktadır; ancak SSL sertifikası kullanılmayan web sitelerinde ise; ‘Güvenli değil’ bilgisi yer almaktadır. Bu durum da özellikle web sitenizin SSL sertifikası hakkında bilgi sahibi olmayan ziyaretçilerinin, web siteniz hakkında düşüncelerini etkileyebilmektedir ve bu doğrultuda web sitenizin ziyaretçilerinin web sitenizden hemen çıkma oranı da etkilenebilmektedir.

SSL Sertifikalarının SEO Çalışmalarına Etkisi Nedir?

Önceki cümlede de belirtildiği gibi SSL sertifikasının kullanılması web sitenizin ‘Güvenli’ olarak işaretlenmesi halinde web sitenizin ziyaretçilerinin web siteniz hakkındaki düşüncelerini değiştirebilmektedir ve bu durum da, web sitenizden hemen çıkma oranlarına yansıyabilir. SEO açısından SSL sertifikalarının etkisi için ciddi anlamda katkı sağladığını ya da hiç katkı sağlamadığını söylemek doğru olmayacaktır.

SSL sertifikalarının web sitenizin Google’daki sıralamasına ciddi anlamda olmasa da olumlu etkisi olabilmektedir (Yaklaşık olarak %1) ancak; ilerleyen zamanlarda SSL sertifikasının SEO konusunda yapılacak çalışmalarda daha yüksek bir öneme sahip olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca %1 oranda etkilese bile, Google sıralamasında rekabet ortamı oluşturması açısından web sitenizde SSL sertifikası kullanmanızı kesinlikle tavsiye edilmektedir.

Az önce bahsettiğimiz gibi, SSL sertifikaları web sitenizin ziyaretçilerinin web sitenizin güvenilirliği hakkındaki görüşlerini etkileyebilmektedir. Özellikle e-ticaret sektöründe kullanıcılar Google Chrome internet tarayıcılarında ‘Güvenli’ bilgisinin bulunduğu e-ticaret sitelerine daha fazla tercih edebilmektedir. Ayrıca ‘Güvenli’ bilgisi yer aldığı için ‘Güvenli değil’ bilgisinin bulunduğu web sitelerine göre web siteniz kullanıcılar tarafından daha fazla tercih edilebilir ve ‘Güvenli’ bilgisinin yer alması nedeniyle kullanıcılar tarafından sık sık ziyaret edilen web sitenizin Google arama motorundaki durumu da zamanla değişebilir. Web sitenizde SSL sertifikası kullanmamanız halinde ise; ‘Güvenli değil’ bilgisinin bulunduğu bir e-ticaret sitesinden alışveriş yaptığınızı belirleyen kullanıcılar, alışverişlerini yarıda bırakıp web sitenizden hemen çıkış yapabilir.

SSL sertifikasını sadece e-ticaret siteleri açısından değerlendirmek doğru olmayacaktır. Kişisel blog sahibi bile olsanız, az önce bahsedilen benzer olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamanız ve  kullanıcılara ‘Güvenli’ bir web site deneyimi yaşatmanız açısında önem arz etmektedir.

SSL Sertifikası Nasıl Satın Alınabilir?

SSL sertifikası satın alabilmeniz için web sitenizi barındırdığınız yer sağlayıcı (hosting) şirketinden bilgi alabilirsiniz ve farklı bir yer sağlayıcı şirketinden SSL sertifikası satın alabilirsiniz.

Comodo, RapidSSL, GeoTrust, Symantec gibi güvenilir SSL sertifikası ürünlerini uygun fiyatlandırma üzerinden satın almak isterseniz, SSL Sertifikası sayfamızı inceleyebilirsiniz. Web hosting hizmetinizin ekonomikhost’da bulunması halinde satın alacağınız SSL sertifikasının kurulum işlemlerinin ekibimiz tarafından yapılacağını da belirtmek isteriz.

Eğer adres çubuğunda yeşil bar içerisinde firmanızın isminin yer almasını isterseniz, az önce paylaşılan Ekonomikhost SSL sertifikaları sayfasında, ‘Kurumsal SSL’ sekmesinde bulunan “EV SSL” sertifikalarını tercih etmeniz gerekecektir. SSL sertifikalarında firmanız ile ilgili bazı belgeler talep edilmektedir. Ayrıntılı bilgi için sayfayı inceleyebilirsiniz ve destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

You may also like

Cpanel , Ekonomikhost Bilgi Merkezi , Kontrol Paneli , Linux , Linux Sunucu Yönetimi , Server , Teknik , VDS , VPS , WHM / Cpanel

cPanel / WHM Sunucu Optimizasyonu

cPanel / WHM Sunucu Optimizasyon Bugün cPanel / WHM kurulu olan bir serverda ilk yapmanız gerekenlerden bahsedeceğim. HOSTNAME KONTROLÜ : Panelden Networking Setup -> Hostname kısmına geliyoruz ve hostnamelerimizi düzenliyoruz. Peki Nasıl Düzenliyoruz ? Öncelikle server.siteadı.com şeklindeki yazıdaki siteadı.com...
article-image
Alan Adı Domain , Çözümler , Güncel , Server , Web Hosting

Internal Server Error Hatası Alıyorum , Nedeni nedir?

Linux hosting hizmetlerimizde internet sitelerinizde karşılaşmış olduğunuz tüm hatalar ftp alanınızda kayıt altında tutulmaktadır. Internal Server Error hatası sayfanın açılamaması durumunda karşılaşılan boş hata sayfasıdır. Hatanın ana kaynağına ftp alanınızda yer almakta olan /logs dizini içerisindeki error_logs...
Çözümler , Genel , Güncel

SPF Kaydı Nedir? Ne İşe Yarar?

Sender Policy Framework’ün baş harflerinden oluşan SPF kaydı, Microsoft tarafından oluşturulmuştur ve spam mailleri kontrol etmek amacıyla kullanılır. “Kimlik ibrazı” niteliğindedir. Daha terimsel anlatımıyla SPF; mail sunucularına hangi hostların bir domain adına mail göndermeye...