Wildcard SSL Nedir?

by

SSL sertifikalarının türleri arasından Wildcard SSL, ana alan adınızı ve sınırsız olarak tanımlanan alt alan adlarını (subdomainler’ikapsamaktadır.

Örneğin, tek bir Wildcard sertifikası ile  www.alanadi.comblog.alanadi.comforum.alanadi.com ve mail.alanadi.com gibi tanımlanan tüm alt alan adlarını koruyabilirsiniz. Sertifikanızı, ayrıca geçerlilik süreci boyunca sınırsız alt alan adı için de kullanabilirsiniz. Normalde tek bir alan adı için Wildcard olmayan bir SSL alıp kurulmaktadır, bu durumda birden fazla, hatta onlarca subdomain’i olan kuruluşlar için her bir subdomain’e ayrı ayrı SSL alınması gerekir. Wildcard SSL Sertifikası ile bunu tek bir seferde sağlama şansınız bulunmaktadır.

Wildcard SSL için CSR Nasıl Oluşturulur?

SSL için CSR kodu oluşturma işlemi ile ilgili detaylara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

  • cPanel de CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?
  • Plesk Panel de CSR Nasıl Oluşturulur ?
  • Internet Information Service (IIS7 – IIS7.5) Üzerinden CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?

Normal SSL Sertifikalarında, alan adını www.alanadi.com olarak belirtirken, Wildcard SSL de CSR oluşturma aşamasında *.alanadi.com olarak belirtilmelidir. Yani ana alan adınızın başına yıldız “*”eklemeniz gerekmektedir. Bu şekilde, alan adına ait sonradan açılacak olan tüm alt alan adlarını kapsamış olacaktır.

Hosting hizmetiniz ekonomik hostda ise, SSL alımlarında sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan kurulum işlemlerini ekonomikhost sağlamaktadır. Kurulum, her bir subdomain için ayrı ayrı yapılmaktadır. Bu sebeple, kurulum yapıldıktan sonra tekrar subdomain tanımlamak isterseniz, ekonomikhost destek ekibi ile iletişime geçerek bilgi vermeniz yeterlidir.

You may also like

Cpanel , Güncel , Kontrol Paneli , Linux , Linux Sunucu Yönetimi , Server , VDS , VPS , WHM / Cpanel

php.ini ile güvenliği sağlama

Merhaba değerli ziyaretçimiz; Sunucumuza Bağlanıp php.ini üzerinden sunucumuzda kullanıma kapatacağımız fonksiyonları belirteceğiz. Putty yada PenguiNet ile sunucumuza bağlandıktan sonra cd /usr/local/lib/ yazıp ilgili dizine giriyoruz. Girdikten sonra vi php.ini yazıp dosyamızı açıyoruz ve içerisinde aşağıya doğru inip ayarları uyguluyoruz. Safe...