Windows Plesk MailEnable Parola Sorma Sorunu

by

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz;

Sıkıntı yapacak bir durum yok. Sorunun çözümü regedit kayıtlarında saklı. İşletim sisteminiz 32bit ve 64 bit olarak 2 farklı şekilde çalışabilmektedir. Kurmuş olduğunuz yazılımınızın ya da işletim sisteminizin durumuna göre aşağıdaki anahtar yollarından birini denemeniz gerekecektir.

Regedit Yolları:

32Bit – HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mail Enable\Mail Enable\Services\POP

64Bit – HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Mail Enable\Mail Enable\Services\POP

Bu dizine geçmek için, sunucunuza uzak masaüstü bağlantısı yaptıktan sonra, başlat > çalıştır sekmesinde regedit komutunu kullanmanız yeterlidir. Bu komutu kullandığınız esnada tıpkı aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer bir görüntü ile karşı karşıya olacaksınız.

Plesk Panel Mailenable Şifre Sorunu

Ben bu denemeyi 32 bit server 2003 bir sunucuda yaptım arkadaşlar. İşletim sisteminize göre ilgili ayar kısmına sizlerde girebilirsiniz. Bu ekran görüntüsünü elde etti iseniz, yapmanız gereken son işleme geçelim.

Name: Concurrent Access Enabled Type: REG_DWORD Value: 0×00000001 (0) = 0

değerini 0 ‘dan 1 ‘e çeviriyoruz. Yeni değer aşağıdaki gibi olacaktır.

Name: Concurrent Access Enabled Type: REG_DWORD Value: 0×00000001 (0) = 1

Not: Küçük bir not eklemek isterim. Bu hataya sebebiyet veren olayın e-posta hesabına telefon ile giriş yapma sonucu yaşandığını unutmayınız. Esasen kayıt tutulan logları bozması ve mailenable içerisinde bulunan bazı kısıtlamalar, parola doğrulama kısmında takılabiliyor. Çözümünü sunmuş olsamda. Hatanın nedenini de bilmeniz de fayda var diye düşünüyorum.

You may also like

Genel , Güncel

Firewall Nedir? Ne İşe Yarar?

Türkçe kelime karşılığı “Güvenlik Duvarı” olan firewall, gelen ve giden ağ trafiklerini kontrol etmek için oluşturulmuş olan ve çeşitli kuralları olan bir ağ güvenlik sistemidir. Firewall hem donanım tabanlı hem de yazılım tabanlı olabilir. Firewall, güvenilir...
article-image
Çözümler , Genel , Güncel , Teknik

Marka Devri İşlemleri Nelerdir ?

Şahıslar ve tüzel kişiler, markalarını 3. kişilere devir edebilir.  Marka sahip bilgisi değişmesini ‘Devir İşlemi’  işlemi olarak tanımlayabiliriz. Şahıstan şirkete, şirketten şahıssa ya da aile bireyleri arasında yapılan işlemde ‘devir İşlemi’ prosedürü uygulanır. Fakat...