cPanel ‘de A name Record Etmek

by

Merhabalar,

Özellikle şu aralar nameserver , dns problemleri hosting firmalarının vps firmalarının başına dert durumda.  Bu durumu düzeltmenin 1. basamağı olarak kabul edilen A name Record olayını CPanel üzerinde anlatacağım.

Öncelikle server ‘de yada VPS ‘de kullanılan nameserver nerede host edildiği önemlidir. Host edildiği sunucuya göre ayarlayalım.

Whm ye girdiğimizde sol menüde bulunan ” Edit DNS ”  bölümüne tıklayıp hangi domainse onu seçiyoruz.

Bölüm bölüm kutucuklar mevcut.

Add New Entries Below this Line” bölümünün oraya ns1,  ”14400″ aynen duruyor, Select yazan ibarede ise A olarak işaretliyorsunuz.

Daha sonra saveliyor , sunucuda BIND ‘ı restart ediyorsunuz.

You may also like

Genel , Güncel

Cloud Hosting Nedir?

Cloud Hosting ( bulut hosting ); birbirleri ile bağlı birden fazla sunucudan meydana gelir. Bu teknoloji aynı zamanda Hybrid Cloud Teknolojisi olarakta adlandırılmaktadırr. Bulut sunucuları birbirlerinden bağımsız veri merkezlerinde konuşlandırılabilirler.   Dünya çapında Cloud Hosting hizmeti veren büyük firmalar,...
Çözümler , Güncel

FTP Üzerinden Yedek Alma

Bu makalemizde Filezilla üzerinden sitemizin dosyalarını nasıl yedekleyebiliceğimizi ve cPanel üzerinden gerekli yedeklerimizi nasıl alabiliceğimize değineceğiz. 1) Müşteri hesabınıza giriş yaptıktan sonra Hostinglerim -> Yönet diyoruz. 2) Hosting yönetimi ekranında sol menü üzerinde bulunan ” FTP Bilgileri “ butonuna tıklıyoruz....