Google Webmaster Tools’a Üye Olma

by

Webmaster Tools’a sitelerinizi eklemek için “site ekle” linkinden sitenizin adresini girmeli ve sonrasında sitenin size ait olduğunu ispatlamak için verilecek olan HTML kodunu, ftp ile sitenize bağlanıp sitenizin ana dizinine atmalısınız. Bu sayede siteniz doğrulanmış ve Webmaster Tools panelinize eklenmiş olur.

 

Peki Webmaster Tools ne işinize yarayacak ve neden Webmaster Tools kullanmalımısınız biraz da bunlardan bahsedelim;

  • En önemli özellik olarak sitenizde herhangi bir problem anında kesinti, sayfa erişilememesi, dns problemleri vs.. panelden mesaj halinde size bir uyar gönderilmektedir. Bu sayede sitenizdeki sorunu görüp çözüme daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.
  • Site haritanızı buradan gönderebilir ve ne kadar sayfanızın indexlendiğini ve Google’ın sitenizdeki hangi bağlantılara ve sayfalara ulaşamadığınızı tespit edebilirsiniz.
  • Sitenizde istemediğiniz sayfalar varsa bu URL leri panelinizden Google’ın indexlememesi için ayarlayabilir ve kaldırabilirsiniz.
  • Google da yapılan kelime bazlı aramalardan sitenize hangi kelimelerden hit geldiğiniz görebilir ve bu kelimelerde sitenizin Google daki pozisyonunu görebilirsiniz.
  • Sayfalarınıza yapılan tıklamalar ve gösterimleri görebilirsiniz.
  • Google ın sitenizde herhangi bir güvenlik sorunu tespit etmesi halinde sorunun neden kaynaklandığı otomatik olarak gözükür ve bu sayede çözüme ulaşmanız kolay olur.
  • Site ayarları sayesinde sitenizin ulaşmak istediği kullanıcıların bulunduğu coğrafi bölgeyi ülke olarak seçebilirsiniz.
  • Adres değişikliği kısmından sitenizde 301 çekebilir ve mevcut domaininizdeki sitenizin urllerini yeni aldığınız bir domaine yönlendirebilirsiniz.

You may also like

Genel , Güncel

Uptime Oranı Nedir?

Uptime terimi web sitelerle haşır neşir olan kişilerin hosting alışverişleri sırasında muhakkak duydukları bir terimdir. Uptime ı terim olarak Türkçe’ye “çalışır durumda bulunma zamanı” olarak tercüme edebiliriz. Uptime oranı ise bu zamanın % olarak ifadesidir. Uptime terimi,...
Çözümler , Genel , Güncel , Web Hosting

session_start(); hatası

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz; Warning: session_start() : open(/var/lib/php/session/sess_o3i1bsba2kbcaha17q8hmc55m7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /var/www/vhosts/site/httpdocs/system/library/session.php on line 11 Warning: Unknown: open(/var/lib/php/session/sess_o3i1bsba2kbcaha17q8hmc55m7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0Warning: Unknown: Failed to write...
Çözümler , Genel , Güncel , VDS , VPS

VPS ve VDS Sunucu Nedir?

VPS ve VDS; bir sunucunun özel programlar kullanılarak kendinden daha küçük sanal sunuculara bölünmesine denir. Bir sunucu bölündüğü zaman küçük parçalar halinde aynı özellikte sonucular elde edilir, fakat bu bölünme farklı şekillerde yapıldığında farklı...
Genel , Güncel

CageFS nedir? Ne İşe yarar?

Hiç düşündünüz mü aynı sunucuda yüzlerce hosting hesabı var, her birinde binlerce dosyalar var, olası bir siteye sızarlarsa benim sitemde risk altında olacak mı? Herhangi bir sitenin güvenlik veya yazılım açığı beni de etkiler...