Google Webmaster Tools’a Üye Olma

by

Webmaster Tools’a sitelerinizi eklemek için “site ekle” linkinden sitenizin adresini girmeli ve sonrasında sitenin size ait olduğunu ispatlamak için verilecek olan HTML kodunu, ftp ile sitenize bağlanıp sitenizin ana dizinine atmalısınız. Bu sayede siteniz doğrulanmış ve Webmaster Tools panelinize eklenmiş olur.

 

Peki Webmaster Tools ne işinize yarayacak ve neden Webmaster Tools kullanmalımısınız biraz da bunlardan bahsedelim;

  • En önemli özellik olarak sitenizde herhangi bir problem anında kesinti, sayfa erişilememesi, dns problemleri vs.. panelden mesaj halinde size bir uyar gönderilmektedir. Bu sayede sitenizdeki sorunu görüp çözüme daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.
  • Site haritanızı buradan gönderebilir ve ne kadar sayfanızın indexlendiğini ve Google’ın sitenizdeki hangi bağlantılara ve sayfalara ulaşamadığınızı tespit edebilirsiniz.
  • Sitenizde istemediğiniz sayfalar varsa bu URL leri panelinizden Google’ın indexlememesi için ayarlayabilir ve kaldırabilirsiniz.
  • Google da yapılan kelime bazlı aramalardan sitenize hangi kelimelerden hit geldiğiniz görebilir ve bu kelimelerde sitenizin Google daki pozisyonunu görebilirsiniz.
  • Sayfalarınıza yapılan tıklamalar ve gösterimleri görebilirsiniz.
  • Google ın sitenizde herhangi bir güvenlik sorunu tespit etmesi halinde sorunun neden kaynaklandığı otomatik olarak gözükür ve bu sayede çözüme ulaşmanız kolay olur.
  • Site ayarları sayesinde sitenizin ulaşmak istediği kullanıcıların bulunduğu coğrafi bölgeyi ülke olarak seçebilirsiniz.
  • Adres değişikliği kısmından sitenizde 301 çekebilir ve mevcut domaininizdeki sitenizin urllerini yeni aldığınız bir domaine yönlendirebilirsiniz.

You may also like

Genel , Güncel , Server

Hibrit Cloud Nedir?

Hibrit Cloud Nedir? Hibrit cloud ise private (özel) cloud servisleri ile public (genel) cloud servislerinin kombinasyonu ile oluşturulan, bu iki sistem arasında veri ve uygulamaların paylaşılması prensibine dayanan bulut bilişim temelli bilgi işlem ortamıdır....
article-image
Genel , Web Hosting

SQL Yüklerken Unknown Collation Hatası Almak

Merhabalar sayın ziyaretçi ; Genelde WordPress kullanıcılarının hosting değiştirme sırasında çok sık karşılaştığı bir hataya değinmek istiyoruz. Çoğu zaman elimizde bulunan SQL yedeklerini import etmeye çalıştığımızda karşımıza  “Unknown collation: ”utf8mb4_unicode_ci” hatası ile karşılaşabiliyoruz. Hatanın çözümü...