Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

by

Bir web sitesi kurmaya karar verdiyseniz ilk ihtiyacınız olacak olan şey sitenizin ismi yani “domain“‘dir. İnternet tarayıcılarına yazdığımız site adreslerine, internet dilinde “domain” denilmektedir.

Domain seçimi kolay gibi gözükse de, aradığınız domaini bulmakta oldukça zorlanabilirsiniz. Günümüzde birçok alan adı webmasterlar tarafından alınmıştır. Tam bir rakam belli olmamakla birlikte birçok domain satılmak üzere veya projelendirilmek üzere domain sahibi tarafından bekletilmektedir. Şimdiye kadar satılmış olan domainlere oranla, web sitesi kurulu olan domainlerin sayısı bir hayli azdır.

Uzantıların Bir Önemi Var Mıdır?

İnternette uzantıların muhakkak ki önemi vardır. Örnek vermek gerekirse internet kullanıcısının en aşina olduğu ve daha fazla sitenin kullandığı “.com” uzantısı piyasada en önemli ve geçerli uzantıdır. Com uzantısını, .Net ve .Org takip eder. Eğer projeniz Türkiye’ye yönelikse .TR uzantılı( com.tr, gen.tr, net.tr, web.tr vb…) domainler kullanabilirsiniz. TR uzantılı domainler, Google Türkiye arama  motorunda rakiplerinizden daha üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olur.

Domain Uzunluğu Önemli midir?

Domain uzunluğu tabii ki önemlidir. Google, diğer arama motorları ve internet kullanıcıları, akılda kalıcı ve kısa domainleri daha çok severler.

 

You may also like

Genel

Adsense Nedir Ne işe yarar?

Adsense, dünyanın bir numaralı arama motoru olan Google’ın geliştirdiği website sahiplerinin para kazanmasına yardımcı olan bir servistir. Şuandaki website sahiplerinin gelir kanallarına baktığımızda bunun en yüksek oranı reklamlardan elde edilmektedir. Reklam kanalında ise en...
Çözümler , Genel , Güncel

ICANN Nedir ? Ne İş Yapar ?

ICANN, türkçe karşılığı İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu olan alan adı, patent gibi işlerle uğraşan herkesin bir yerde göreceği uluslararası kurumdur. Neredeyse her domain satış firmasında ICANN logosunu veya yazısını bir yerde görürsünüz. ICANN Domain sektöründe en üst merci olarak bilinir. ICANN teknik...